Waterdag Edam

Al meer dan dertig jaar een begrip in Edam

This content shows Simple View

Lodder BV Beachvolleybaltoernooi

Bijna twintig jaar geleden gaf Dirk de Graaf de aanzet om met Waterdag een beachvolleybaltoernooi te organiseren op het Jan Nieuwenhuizenplein (kaasmarkt). Het toernooi werd georganiseerd door een Beemsters evenementenbureau in samenwerking met Tijmon bij ’t Vuur. Via Tijmon kwam destijds de steun van Sierbestrating Jonk, Hennephof & Jonk en Huiberts tot stand. Na de eerste editie kwam de organisatie in van Ton Conijn, Ron Oly, Paul Sloots, Eelko Kooy en Jelle Glas, namens VV Edam. Het toernooi op de kaasmarkt is sindsdien een vast onderdeel van Waterdag.

Sinds vijf jaar is de organisatie gesterkt door een jongere generatie volleyballers van MOVE. Ook nieuw is de sponsor van het zand! Sinds de editie in 2015 verzorgt Lodder BV uit Zuiderwoude de levering, het uitvlakken en het opruimen van het zand. Jaarlijks spelen er circa twintig teams mee met het beachvolleybaltoernooi. Iedereen, met nauwelijks tot veel volleybalervaring, kan meedoen. Er zijn drie poules in oplopend niveau: Recreanten, Sport en Wedstrijd, waarin vier tegen vier wordt gespeeld (in elk team minstens één dame). Op www.move-volleybal.nl/waterdag vind je alle info, de spelregels en het inschrijfformulier.

Met het terras en de bar van de Prins langs de lijn, de fanatieke deelnemers en toeschouwers en de leuke sfeer tijdens Waterdag, staat het Lodder BV Beachvolleybaltoernooi garant voor een prachtige dag!

Bezoek www.move-volleybal.nl voor meer informatie over MOVE, de volleybalvereniging van Edam-Volendam! Daar vind je ook informatie over de andere beachvolleybal-activiteiten van MOVE. Van mei tot september zijn we actief op de beachvelden op het terrein van AV Edam, die tegen een kleine vergoeding ook te huur zijn voor niet-leden!

top